Mirësevini në faqen zyrtare të

Klubit të Hendbollit PRISHTINA

Mirësevini në faqen zyrtare të

Klubit të Hendbollit PRISHTINA

Historiku i klubit

Klubi i Hendbollit Prishtina është formuar ne vitin 1953 nga profesori dhe nxënësit e Shkiollës Normale në Prishtinë, prandaj edhe u pagëzua NORMALISTI. Ky sport atëbotë nisi me iniciativën e profesorit Xhavit Spahia i cili si i ri kishte dijeni për hendbollin e vogël nga një Seminar ne Beograd nga sjelli edhe 6 topa te hendbollit, sepse deri  ne vitin 1953 luhej vetëm hendbolli i madh (ne fushën e futbollit).
KH NORMALISTI garat zyrtare i filloi ne vitin 19953 kur u formua edhe Liga e Kosovës në të cilën merrnin pjesë 8 skuadra nga disa qendra të Kosovës, si Trepça e Partizani i Mitrovicës, Partizani i Vushtrrisë dhe ai i Ferizajt, Partizani i Prizrenit dhe ai i Gjakovës, Kosova e Prishtinës dhe Normalisti . Skuadra prishtinase e cila ne radhët e veta kishte lojtarë shumë shumë cilësorë për 6-të vjet ishte skuadra Kampione e Kosovës duke u bërë sporti më i popullarizuar pas futbollit në ato vite.
Vertetë nuk duhet harruar profesor Xhavit Spahiun fillimisht dhe pastah profesor Arsim Fehmiun per lojërat e bukura te treguara dhe titujt e fituar por edhe lojtarët e shumtë që defiluan ne këto vite si: Kola, vëllezert Kabashi, Staka, Alidemaj, Sina, Breznica, Jakupi, Kasumi, Vala, Lleshi… e më vonë edhe R.Qosja, Koci, Hasanxhekaj, Buçinca, Reçica, Alaj, Nagavci, Lila… nën udhëheqjen e profesor Arsim Fehmiu ishin vite të arta të hendbollit prishtinas.

 

Historiku i klubit

Klubi i Hendbollit Prishtina është formuar ne vitin 1953 nga profesori dhe nxënësit e Shkiollës Normale në Prishtinë, prandaj edhe u pagëzua NORMALISTI. Ky sport atëbotë nisi me iniciativën e profesorit Xhavit Spahia i cili si i ri kishte dijeni për hendbollin e vogël nga një Seminar ne Beograd nga sjelli edhe 6 topa te hendbollit, sepse deri  ne vitin 1953 luhej vetëm hendbolli i madh (ne fushën e futbollit).
KH NORMALISTI garat zyrtare i filloi ne vitin 19953 kur u formua edhe Liga e Kosovës në të cilën merrnin pjesë 8 skuadra nga disa qendra të Kosovës, si Trepça e Partizani i Mitrovicës, Partizani i Vushtrrisë dhe ai i Ferizajt, Partizani i Prizrenit dhe ai i Gjakovës, Kosova e Prishtinës dhe Normalisti . Skuadra prishtinase e cila ne radhët e veta kishte lojtarë shumë shumë cilësorë për 6-të vjet ishte skuadra Kampione e Kosovës duke u bërë sporti më i popullarizuar pas futbollit në ato vite.
Vertetë nuk duhet harruar profesor Xhavit Spahiun fillimisht dhe pastah profesor Arsim Fehmiun per lojërat e bukura te treguara dhe titujt e fituar por edhe lojtarët e shumtë që defiluan ne këto vite si: Kola, vëllezert Kabashi, Staka, Alidemaj, Sina, Breznica, Jakupi, Kasumi, Vala, Lleshi… e më vonë edhe R.Qosja, Koci, Hasanxhekaj, Buçinca, Reçica, Alaj, Nagavci, Lila… nën udhëheqjen e profesor Arsim Fehmiu ishin vite të arta të hendbollit prishtinas.

 

Lojtarët

Kreshnik Hasan Krasniqi
Data e lindjes: 19.01.1991
Pesha: 98 kg
Gjatesia: 188 cm
Pozita: Qender
Nr. i Fanelles: 4
Ylli Avni Visoka
Data e lindjes: 19.01.1991
Pesha: 100 kg
Gjatesia: 197 cm
Pozita: Pivot
Nr. i Fanelles: 13
Mërgim Agim Ademi
Data e lindjes: 08.05.1999
Pesha: 69 kg
Gjatesia: 166 cm
Pozita: Alo e djathtë
Madhesia e dresave: M
Fidan Abdurrahman Gashi
Data e lindjes: 10.06.1989
Pesha: 101 kg
Gjatesia: 191 cm
Pozita: Pivot
Nr. i Fanelles: 99
Flakrim Beqiraj
Data e lindjes: 11.08.1998
Pesha: 83 kg
Gjatesia: 180 cm
Pozita: Portier
Nr. i Fanelles: 12
Kushtrim Kastrati
Data e lindjes: 02.09.1986
Pesha: 98 kg
Gjatesia: 190 cm
Pozita: Bek I majtë
Nr. i Fanelles: 24
Rifat Avni Visoka
Data e lindjes: 05.11.2001
Pesha: 115 kg
Gjatesia: 193 cm
Pozita: Pivot
Nr. i Fanelles: 18
Agon Naim Bajqinovci
Data e lindjes: 26.08.1999
Pesha: 70 kg
Gjatesia: 175 cm
Pozita: Alo e djathtë
Nr. i Fanelles: 7
Arbër Berisha
Data e lindjes: 03.10.1992
Pesha: 82 kg
Gjatesia: 185 cm
Pozita: Portier
Nr. i Fanelles: 1
Armir Rrahman Agushi
Data e lindjes: 18.03.1995
Pesha: 80 kg
Gjatesia: 194 cm
Pozita: Portier
Nr. i Fanelles: 16
Atdhe Xhemshit Basholli
Data e lindjes: 07.07.1998
Pesha: 86 kg
Gjatesia: 195 cm
Pozita: Bek i majt
Nr. i Fanelles: 5
Ardian Idriz Murtezi
Data e lindjes: 10.07.1994
Pesha: 73 kg
Gjatesia: 187 cm
Pozita: Alo e majtë
Nr. i Fanelles: 17
Etrit Hoxha
Data e lindjes: 25.06.1998
Pesha: 92 kg
Gjatesia: 180 cm
Pozita: Pivot
Nr. i Fanelles: 14
Besian Agim Abazi
Data e lindjes: 12.07.1998
Pesha: 77 kg
Gjatesia: 190 cm
Pozita: Bek, Qender
Nr. i Fanelles: 6
Lindrit Sabit Fetahu
Data e lindjes: 25.02.1992
Pesha: 85 kg
Gjatesia: 190 cm
Pozita: Alo e majtë
Nr. i Fanelles: 9
Albi Gjuka
Data e lindjes: 22.02.1996
Pesha: 70 kg
Gjatesia: 175 cm
Pozita: Alo, Qender
Nr. i Fanelles: 22
Oltion Nazmi Beshiri
Data e lindjes: 18.05.1994
Pesha: 85 kg
Gjatesia: 182 cm
Pozita: Alo e majte
Nr. i Fanelles: 19